Hey hey !hey . saya NUR JANAAH puteri bongsu EN.ANWAR & PN.ADELENA merangkap tuan punya blog >..< welcome to my offical blog yang menceritakan segala kisah hidup saya ------>(Love Both OF You)Nur Janaah,Nurul Janatul,Nur Atikah,Hafizahwatie,Wana Viwok,Aina Viwok,Miera,Choky,Muna Syahirah,Farah Ain,Shidy,Ain,Lynn,Afida,Nurul Shidah,Max 247 ^_^ ,Megaboys ^_^, A'ar,Iym,Mierul,Fifi,Ob,Hans,Jaq,Eykal,Kim,Virgo ,Aiden,Darius,Shazrin,Aj,Nia,Avian Alvino,My All Big Family<---all of you always make me happy ..love both of you >.<

Tuesday, 28 June 2011

heee...

heyy my sweet hearth mr.blogger,,,saya miss kamu sgt2..hehehe
saya rindu dia sgt2...saya nak jumpe dia seblm sye pergi palembang esk mr.blog boleh x..
awak ckp kat dia boleh.??
saya nak jumpe dia sgt2.....
umm esk [pukul 6.30 ptg saya da gerak ge kluang.
saya nak jumpe dia.....
rindu..rindu..rindu...><hehe
hope bile sye kat sne kwn2 sye akn miss sye..hehe x)
hope sye pon happy bile kat sne..><
tdi sye ge mkn2 sme iqa..aina..& wana..seronok.kat roti arab...sedap..kami makn 6 mngkk mee hun..1 roti arab..keropok seringgt..tapai 2 tangkai..mila ais...ais kosng...cekang 2..abc spcll 2..hehe.bnyk 2 kami mkn..sdp2....----->yummm..hehehe.mrse mkn bersme2 rkn smblm pegi palembg..hehe..
nyumm...ABC spcl sye..sdp2..><
mee hun yg kami mkn smpai 6 mngkk..sdp2..hhe
atikah n wana.....baru shje bermula mnjmu slre.
keriangn muka sye sbb dpt mkn sme2 dorg..heheh
muka atikah slps menbh mee hun yg kedua...heheehe><
wana pon sme mcm iqa...mkn 2 mee hun..bnyk 2..><
 hehe...muka saya dan wana sblm pergi ke palmbg...eeehehe..adakh akn berbh slps kmbli???hahaha..sye akn miss kngn makan bersme2 atikah n aina...saya akan miss dorg giler2 kat sne..n sya akan miss dia jgk kat sne..heheh
saya syg mereka...

Wednesday, 8 June 2011

cad menu

okeyh..hehhe..untk tugasn ketiga kami untk kerja kursus ert nie..kene wat cad menu....okeyh desgnt da siap..my frendz atikah yang buat...nie cume tngl n wat cad kertas plk..esk nk tngk kat kwn2...
ok lah 2..menu kamu nie je lah just cake kukus pelangi dan jus strawberi...
okeyh kan...comel ape atikah buat...x) sye sukee..x)

kek kukus pelangi

yeaaahh..untk menu cake pulak...kumpln kami telh memilh untk mmbuat cake kukus pelangi...hehe..hope cake nie mnjdi nnti bile kami buat...cake nie yg cdgkn ialah nur atikah othman..okeyh ini dy respinye....

Kek Kukus Pelangi
Bahan-bahan

500ml putih telur (10 biji Grade B)
220gm gula kaster
300gm tepung gandum
150gm mentega di cairkan
60ml susu segar
1 sudu besar ovellete
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil esen vanila
sedikit pewarna merah, kuning, coklat dan hijau

Cara-cara :
1. Satukan putih telur, gula, tepung, ovellete dan garam, pukul dengan kelajuan tinggi hingga kembang dan pekat.  Masukkan mentega cair, susu cair dan esen vanila, kaup balikkan hingga rata.




2.  Bahagikan adunan kepada 5 bahagian, satu bahagian warna asal (lebihkan sedikit), dan empat bahagian lagi di warnakan merah, kuning, coklat dan hijau.
3.  Ambil 2 sudu besar adunan warna asal dan sudukan ke bahagian tengah loyang.
4.  Diikuti dua sudu besar warna-warna lain berselang seli sehingga habis.


5.  Panaskan pengukus terlebih dahulu.  Kukus selama 45 minit atau 1 jam.  Cucuk bahagian tengah kek, jika tidak melekit bolehlah di angkat

yeaahh ini dy cake kukus pelangi....nampak mcm sdp kn??hehhe..mmg sdp kot..haha..x)

jus strawberi

yeaahh untk kerja kursus ert..kumplan kami telh bercdg untk mmbuat jus strawberi,,yum2 sedp x???x pernh rasa nie..hahha..anwy x pe lah...cube jew..yeaa ini dy resepi nye..seng je x ssh mne pon..hehe x)

Bahan-bahan ( 1 gelas )

  • 5 biji buah strawberi segar
  • 1 sb gula
  • 1/4 gelas susu segar /UHT boleh juga
  • 1/4 gelas kiub ais
  • 1.5 gelas air masak

Cara-cara

  1. Blendkan buah strawberi bersama air masak
  2. Masukkan gula, seterusnya susu dan akhirnya ais..blend lagi dan siap utk diminum.


heheh..hope jadi lah jus nie...hehhe x)

Monday, 6 June 2011

sweet couple in the world

haaaa ini lah sweet couple in the world....nur atikah othman & izzat fahmy ibrahim...
hope korg kekal smpai bile2...jgn gado2 n prg2 bsr k..hope korg kkal smpai bile2 ae...
aku?hehhe..x tahu lagi lah bile...insyaAllah x lme lgi myb lah kot,,hahaha...moge2 aq dpt yg trbaik..hehe...