Hey hey !hey . saya NUR JANAAH puteri bongsu EN.ANWAR & PN.ADELENA merangkap tuan punya blog >..< welcome to my offical blog yang menceritakan segala kisah hidup saya ------>(Love Both OF You)Nur Janaah,Nurul Janatul,Nur Atikah,Hafizahwatie,Wana Viwok,Aina Viwok,Miera,Choky,Muna Syahirah,Farah Ain,Shidy,Ain,Lynn,Afida,Nurul Shidah,Max 247 ^_^ ,Megaboys ^_^, A'ar,Iym,Mierul,Fifi,Ob,Hans,Jaq,Eykal,Kim,Virgo ,Aiden,Darius,Shazrin,Aj,Nia,Avian Alvino,My All Big Family<---all of you always make me happy ..love both of you >.<

Sunday, 10 June 2012

♡ The Last ♡

Assalammualaikum ;D
see tak ?
BETAPA SEDIHNYA SAYA UNTUK MENYATAKAN YANG TERAKHIR ? :(
haiii ..
wahhh awesome kan title hari nie ?
why THE LAST ?
sebenarnya kan , untuk tajuk kali ini dia banyakk cabangnye ;)
hehe

nak tahu tak kenapa the last ?
nak jugak ke? saya sangat sedih untuk menyatakannye ,
nak nagis nie ? *sambil ambk tisu dan lap air mata yang hampir menitis di tubir mata ;(
amboii ayaat tak mudah kau .haha

THE LAST ? :(

THE LAST saya jumpa kak muna hari nie ;(
THE LAST saya post blog untuk hari nie ;(
THE LAST saya on twitter n facebook untuk hari niie ( mungkin hujung minggu saya on9 ;) insyaAllah )
THE LAST saya tengok ehemm ...

banyak nye the last ..
sedih tauu .;( esok dah sekolah .13 nie kak muna dah ge matrik ,hummm .lepas nie saya mesti akan rindu kakak muna .always .dann saya tak akan lupa tarikk 16/6 tau kak muna xD
 okeyh , sekarang saya nak cerita pasal hari ini

with my lovely sis ,SIS MUNA ;)
sayang sayang akak sangat sangat tau xD

wahhh .dahh tengok kaann gamba tuuu ?? xD
awesome tak ?awesomekan ?kakak saya lah yang paling comel xD 

hehe ...hari nie ,kak muna ajak saya keluar .for the last lah sebelum kak muna pergi matrik 13 nie ;)
so pukul 3 kak muna ambik saya naik encik bobo dia xD ,dah kami menuju ke BANDAR MERSING yang awesome tuuu ..hehe .mula2 saya teman kak muna pergi angsini .cuci gambar untuk bawak pergi matrik ;) (yang paling saya suka .ada gmabar saya ;) thanks sis )
lepas tuuu .kamii punnn dengan perut yang sangat lapar ( kami memang kuat makan tau .jangan tak tahu :P )
pun menuju ke pakcik rambut putih 
eh eh eh eh eh eh .
pakcik rambut putih ? WOW 
sapa lah tuu ?
ehh .KFC lah .hehe :P
saya makan snake plate + kentang2 ..
kak muna makan 2 ketul ayam dan kentang jugak xD
kenyang wooo xD .. hehe
lepas dah habiz makan .saya pun teman kak muna shopng barang yang dia nak bawak pergi sana ;)
end the lastt plce .kami pergi ke karnival gempak xD
jalan2 jalan2 .jumpa ayah kak muna yang sangat awesome ;)
jalan2 .makan minum ,lepas tu ingat nak lah ambik gambar ;)
teruje nie tau ,
kak muna pun keluarkan lah kamera dia yang awesome warna merah en nono 2 (eh betul tak ae nama camera 2 ?) hehe ..
nak ambik gambar .then kak muna pun try lahh bukak nak tengk btry dia ..
dannnn tetibaa
OMGGG
haaa takde memory card rupanya =,=
tapi tak pe .kalau tak de camera awesome ,kamera phone pun jadi ;D
 pukul 6.30 gitu kak muna hantar saya balik rumah ;)

okeyh , humm .pendek nye certa saya ;(
tak pelah tapi hari nie saya happy dapat habizkan masa bersama kak muna seharian ;)
tata ;) ini gambar saya dengan kak muna ;) .
selamat melihat ( BTW ADA 3 JE GAMBAR XD)

ehee xD

nampak tak kepenatan wajah kami ? (-,-)

haritu punyaa xD 

i love you sis xD
KAK MUNA ;)
good luck kat sana ,
belajar rajin rajin ,
semoga akak berjaya dalam bidang yang akak ambik .aminn
ingat saya selalu tau .
saya akan rindu kat akak hari hari .
insyaAllah apa yang akak nasihat kat saya .,bagi tips2 saya akan gunakan ..
take care kat sana ,
jaga diri tau akak xD
saya sangat sayangkan akak ;)

okeyh ;) sampai disini saja celoteh saya untuk hari ini ;)
ini post yang terakhir untuk cuti sekolah
see next post okeyh ;)
bye2 Blog 
Bye2 my Twitter hearth
ada masa lapang saya post lagi okeyh ;)


rindukan saya tau xD
semoga june ini bermakna bagi saya ;) Amin Yarabalalamin

LOT OF LOVE,
Nur Janaah Anwar
Nsyurga ;)

Saturday, 9 June 2012

Ours Days ♡

Assalammualaikum semua ;)


dah bacakan title untuk post yang kedua saya hari nie kan ?
rasa rasa pasal apa nie aek ?ce teka ? hehehe
okeyh lah malas nak buat loklak kat sini .saya pun dah ngtukk dah nak dekat pukul 3 nie

sebenarnya , hari inii , saya sangat gembira + teruja =apa aek ? hahaha
hari nie kami semua pergi ke air papan untuk berpicnic lah kononnyee .tapi betul apa :P
dah yang paling awesomenye ,saya dapat mandi laut .yeaahh .lepas gian saya .hahaha ..

meh kite citer perjalanan nya okeyh ?

aman dgn a'an datang rumah mintak duit .lepas tu pukul 3.00 abg saya ( dia jadi driver saya ,aina dengan a'an hari nie ) bawaklah kami pergi air papan .sebelum tu kami pergi rumah a'an dulu ,ambik air ,mee (NAK TAHU TAK MEE TUU KAN A'AN YANG MASAK ..sedap tau ! ) gitar ,dah tembikai (haa 2 je kami makan ? ehh okeyhlah tuu memilih kau ae ?hehe ) lepas tu kami pun sampai disana
haahhh .dah sampai sana tuptup rezeki kami dapat bangsal yang besarrr!! aku dengan terjanya rasa time tu jugak nak terjun laut sana .
kamisampai almst 3. gitulah .dah sampai2 ,bawak trn makann .dorg yg lain x sampai .huhh sapalahkann yang datang lambatt!!
tulah janji melayu , tak pernah ditepatii ,cakap nak datang pukul 3 hahh ambik kau datang pukul 4 .4.30 .5
ingat apa ? kami tunggul kayu ke ?
ehh asal aku nie .haih jari nie gedik aek ? *eh ada orang terasa tak ae ? tak de kot ..ok kita smbg
sambil nak tunggu dorg yang lambat tu kami bertiga (aina .saya .kak shidah) pergilah ke pantaii xD.ambik ,ambik gambar gittuu .haha
then pukul 5 dorg semue dah makan dah sampai .akupun apalagii
terjunlah lautt
mula mula tu malu kot nak mandi laut .dahlah jaja kak choky kak shidy semua taknak mandi lautt .huh
nyampah .nasib baik ada adik busuk kesayangan saya nie nak teman kan .
saya sayang dia lebh dari dorang :P haha
sedang sye mandi dorg yg x mandi laut nie pun mainlah pasir (HAH .BUKAN KECIK MEMANG SUKA MAIN PASIRKAN .nampak sangat ?ish2 )terasa ?ouhh sory..
mula dorg tanamlah kaki ijat 2 .lepas 2 mereka tanam is kedding tuu .wahaa .padan muka kau .
:P
lama sikit ,kami pun naik atas ;)bila dah naik atas
dan masa tulah aku mula terasa .satu badan aku gatalll .woo gatal siott(tapi takdelah keluar bintat bintat merah )
so nak cover aku pun buat2 je lah muka aku yang gatal .
tapi kenapa aek ?muka yg terlebih gatal tambah pedih ? kenapa kenapa kenapa kenapa kenapa ?
tinggalkan persoalan itu xD
semua naik atas .mereka pun ada yang makan mee .laparlah tuuu (saya ,aina kaka choky makan lepas berminit2 tunggu ayah kaka choky tak sampai  :P)
dan bla bla bla bla bla bla
saya sampai rumah pukul 7.4 minit petang .wow abah cakap " nasib baik tak balik lepas mahrb ."
alhmdllh ,saya sampai seblum mghrb .hehe

#soo harinie .nak cakap
saya betul2 betul betul GEMBIRA merawat duka itu (waccauu .jeli je )
dapat jumpa dorang semue .lepak2 .seronok sangat ..
esok dengan kak muna pulak xD
harap dapat peluang macam nie lagi next next next time ;)

* okeyh saya tahu cerita saya bosankan ?
 ,sebab saya memang seorang yang memang tak pandai bercerita ;(
*tergantung tak cerita saya ? okeyh .taknak tahu ..

okeyh hehe
nie gambar kami kat sana .saya masukkan semua xD
banyak tau xD .selamat menonton ;)(gambar korang mesti sukakan xD )





































see .aina teman saya mandi ;)
saya sayang dia










kasih sayang seorang sahabat ;)
tolng ambkan air laut untuk kawan dia ;)
aman + ijat ;)

cantik tak selipar dan sendal2 kami ? hehe
wahh .kami kembar ,tapi tak seiras.










okeyh pepss .banyak kan gambar .sebenarnya banyak lagi ,tapi malas nak masukkan banyak2 :P nak banyak banyak kat facebook ok ?
*kalau ada iqa lagi best xD
cuma saya nak bagi tahu

saya sangat gembira pada hari ini9/6/2012 ;)
thanks for today,


mereka sangat awesome ,
saya sayang mereka :D
sampai sini saja ,*huh post paling panjang dan memakan masa dari pukul 2.30 sampai pukul 4.30 tau .penat jari penat otak memikirkan ayat terbaik .hehe :P
see next post xD

Assalammualaikum ;)
Lot Of Love ,
Janaah.