Hey hey !hey . saya NUR JANAAH puteri bongsu EN.ANWAR & PN.ADELENA merangkap tuan punya blog >..< welcome to my offical blog yang menceritakan segala kisah hidup saya ------>(Love Both OF You)Nur Janaah,Nurul Janatul,Nur Atikah,Hafizahwatie,Wana Viwok,Aina Viwok,Miera,Choky,Muna Syahirah,Farah Ain,Shidy,Ain,Lynn,Afida,Nurul Shidah,Max 247 ^_^ ,Megaboys ^_^, A'ar,Iym,Mierul,Fifi,Ob,Hans,Jaq,Eykal,Kim,Virgo ,Aiden,Darius,Shazrin,Aj,Nia,Avian Alvino,My All Big Family<---all of you always make me happy ..love both of you >.<

Tuesday, 27 December 2011

Selamat Bertunang ^_^

selamat bertunang kakak huda . ^__^
semoga bertunangan selama setahun kekal hingga ke jjg plmn :))
i love you sis huda .cantik akak saya nie :D
tahniah kak huda :) dah jadi tunang orang akak kesayangan saya nie
nie cake yang kak farhana buat untuk kak huda .:)

# majlis nie buat yang hadir semue sedaramara sepupu sepapat .hehe .one a  big family ^__^

one day yang sangat happy .satu keluarga yang besar berkumpul .
really miss the moment :D
bukan senang nak jumpa semue keluarga sedara mara sepupu semue ..
rasa macam tak nak balik je .hehe
i love my big family
"awak ? awak rasa saya sesuai tak dengan dia ?"
hehe .awak memang sesuailah dengan dia .:D tak tipu pon ^_^
tapi mesti kene kenal dia betul-2 .hehe

Sunday, 25 December 2011

surat cinta budak sekolah rendah

adik sayang oii .hahha .pandainya awak tulis nie hish2
wawakakakaha .pecah perot seh baca .hehe
pandai nak jumpa jumpa nie ..ish2..x malu ke ? :P*kalau akk .org ajak jumpa time balik ?mmg jadi org first keluar kelas tau awk "P .adik nie sweet lah ..
kecik-2 dah ada cinta ...
" saya takut kekasih awak marah kepada saya nie " - 

sweet lah adik yang tulis nie 

finally !


hilang jugka handphone 2 kan ..
wooo sedih babe .
hoooo
mungkin tertinggal masa berhenti semalam kat perhentian Tuas ,.
series menysl turun kerte ..
heeee .spe yg jumpa ?
pulangkan lah balik simcard dgn memory kat 2 .nk handphne 2 ambik lah ..tpi pulangkan 2 bende 2 je
coiiiilah weyh ..ehhh mula mulut jadi jahat nie ><'
HAHA . x de handphone dah ;lah ..akhirnye saya tak pakai handhone dh .HEHE baguskan .
alaa lagipon sye x main mesj pon ..hanphone 2 sllu terbiar !
abah taknak belikan handphone baru ! hehe ..saya tak de handphone ...
hehe .tpi nak pujuk jugak .insyaAllah dapat .aminn

#terasa macam tak lengakp bnde kat rumh ..sellunya handphne mesti ada depan mata ..

Saturday, 24 December 2011

24 . 12

happy birthdays to nur janaah anwar ^__^
#  semoga menjadi seorang yyang solehah yang sentiasa taat pada suruhanNya .menjadi anak yang solehah .semoga menjadi seorang yang cemerlang didunia dan diakhirat . saya akan belajar bersungguh2 untuk SPM :) .amin ~semoga saya jugak terjauh dari terjatuh cinta kat orang .ngek3
semoga menjadi orang yang berjaya .

bagi setiap tahun my lovely sister kak muna lah orang first wish my birhdays 
thanks sis love u more ^_^ .akak tak pernah lupa hari jadi jannah ~ terharu >.<

tahunnie first time ~ kenal sama orang baru >.<
dia jadi org ketiga ( mengira tau ) wish birthdays saya .
thanks too abg nadzir yang poyo poyo .hehe <3
nak wish kat handphone jugak 2 .walaupon masing2 tengah on9 (pukul 3 pagi) tpi x nk wish kat fb . lambat nk tunggu . nk menagis dah mse 2  dy x wish3( sbb nmpk dy on9 .but x tgr aku pon :P) gedik jap ..last2 wish jugak kat handpone ..ingat kau lupa kat adik kau nie .ruparupanya mu ingat .thanks broo
hehe .thanks yaawww .

to my best friendz atikah hee ..
terima kasih untuk hadiah 2 .sangat comell
saya suke .thanks .saya akan jaga baik2 ..kecik dn cantik .awk jdi org pertama bgi hadiah .
hehe .sayang awak <3 n awak suke jadi orang terakhir wish birthdays tau .hehe 
hadiah dia cantik ..sayang awak

untuk my family ..i love you all .
ingat lupa hari nie birthdays saya .malam tdi dah nk mengis kot .ingat lupa 
selalu nye sambot kan .but betul ingt x nak sambut .
last2 mama panggil turun (mule buat tak dengar . abah naik .test2 kemera .mama panggil lagi )susupen je
haha .turun bawah tengok ada kek birthdays 
hahaha .giler happy yaww .jadi gedik kejap .haha

hehe ..action je .saya sayang abah saya 


untuk abang abang pengakap yang wishh .thanks yaww
haha .x nak bgi hadiah ke kt adik korg nie ?
hekkk .gedik je kan .:PPP
x pe .bak kata aiman .korg hadiahkan senyuman je ..hehe .hadiah 2 hari2 dapat ..
thanks korang >.<

jaja jahat !! saya merajuk dengan dia .sebab dia taknak wish ( cara bermanja dengan jaja ) haha coi je
tpi x pe .awk ingt hari 2 hari jdi saya .it's ok lah .boleh di maafkan .
love kakak kaca mata 

thank you .....


Thursday, 22 December 2011

Alhamdullilah ;)


just nak say alhamdullilah ;) keputusan PMR yang cemerlang ;)
dalam trial x dapat pon macam tu .hehe
gembira dengan hasil usha sendiri ;)
but kecewe sikit lah sejarah bm dapat B .redha je .
i get 4 A 3 B 1 C . 
tahniah untuk diri sendiri ^_^

akan lebih berusha lepas masuk form 4 
yang lebih bermakna di tunggu 

tahniah untuk kawan2 yang lain >.<

Monday, 19 December 2011

i like to be photogrpher










okeyh yang nie saya tak edit>< yg lain edit yaw

belum tentu lagi kemera yang mahal boleh menghasilkan sekeping gambar yang cantik jika tiada teknik
>,< saya pegang kata kata abg farid doze dri cp production ;D

Friday, 16 December 2011

ngehhh..mengada saja saja

yawwwww

hello mangkuk en blog . i miss you lah..hehe (eei gedik je)erkk :PP
nanti 22 result PMR dah keluar , hope dapat yang terbaik dan cemerlang berbaloi dgn usha slme nie.
doa saja kepada Allah s.w.t :D ,
kalau reslt cemrlang , pergi sekolah berasrama penuh .amin xD hope macam tu lah

N myb kot en blog  23 or 24 nie i wll go singapore ~hehhe.happy yaaww.
sebab 25 nie akak sedara saya bertunang , so my lovely ami suruh datang :D
n 25 tu jugak saya akn pergi rumah sir nordin di tampenis  , dekat je dengan pasir ris.hehe
hope i wll happy..yeaahhh ><

24?ish2 hari apa tuuu?pikir lah sendiri :PP
hehe..it's my borndays :D love tht days.
tahun lepas my brondays saya sye smbt dengan kakak muna >< dy bgi saya gelang , cantik ^_^
impian di hari jadi : nk smbut bersama orang tersayang~ erkk dapat ke?belum jumpa lagi xD caming soon..wooo ayat x boleh blah beb..:P
hope dapat jadi insan yang berguna :Daminn
kenangan hari jadi?hehe dapat sambut with kakak muna n kak bun.hehe x best moment lah.
kenangan pahit?hehe belum pernah dalam diari hidupku dibaling telur dan tepung.bersyukur sangt.hehe sbb hari jadi gua time semue org tngh bercuti.so x de lah nk kene2 2 semue kan..x akan kene selmenye.hehe :PP
lu org je yg terkene :P

~~~
tibe terdengar lagi nie : twinkle away ~
terjumpe kat wall org mne ntah.bukak lah nk dgr..uishh bestnee ><
tak pernh dgr lagi best mcm nie..hehe

tuan punye? boleh kah saya menulis liriknya ? mesti boleh kann
heee :P
okeyh thanks i love a song <3
teetttttttt
baca nieh liriknya~best kan ^__^

jauh mindaku melayang
terkenangkan dirimu sayang
kau pergi , ku sendiri
kini kau kembali


terpakau melihat wajahmu
wajahmu melodrama hatiku
kau putuskan untuk pergi dulu
tergangu siaran radioku..


ku tepis melodi hatiku
yang hadir setiap waktu
ku benci ilusi darimu ><
kau diam membisu


jangan biar diri sendiri lagi..
oh kasih , dengarlah rayuanku ini
kasihku terhadap dirimu kasih
bintang bintang diangkasa 


tidakkah kau tahu 
isi hatiku
usahlah tinggalkan aku seperti dahulu


bla bla bla bla
okeyh penat aku tulis hee


hehe.just nice kan :D
 #like a song...
best2 hehe. tpi best yg first2 2 je.hehe :PP

okeyh sampai sini...
bye
assalamualaukum~
jawabjawab.tak jawab dosa wooo.kalau jawab dapat pahala n korg sayang couple korg :D
BYE

Tuesday, 13 December 2011

rindu awak

hehe..
best in title wooo.:P
saya tambah ALL
i miss you all lah..
saya rindu sangat sangat kat adeq adeq kawan kawan dan kakak kaka scouting.
rindu sangat sangat..
bila tengok gambar setiap acara yang kami pergi mesti nak ketawa.best moment  lah..
korang ingat tau yang saya sentiasa rindu awak orang dimana saya berada.
~poyo x?ceh2 poyo kot :PP
rindu korang.nak jumpa ;(







hehe..miss u all lah..

sampaiberjumpa lagi >.<
sayang korang
ONCE A SCOUTS ALWYAS A SCOUTS ^__^

Monday, 12 December 2011

syurge

hehe..sekarang pukul 1:24 pagi..x boleh tido..selalu macam nie.tak tido.pukul 5 6 pagi baru tido.hehe

okeyh.saya rindu nak dengar orang yang panggil saya syurge sebut nama tu.dah lama tak dengar.rindu sangat-sangat nk dengar.last dengar orang tu pangil saya syurge masa kat jamboree malaysia.

malam 2 ambik lah tepon sebab lepas charge kan.tibe wana tunjuk mesj dri dia kat saya..dia tulis gini
" warna warni beri kepadaku numbor syurge" hahaha kelakarnya.ayat tak mudah.berikanpadaku hehe.kelkar je..
 saya rindu sangat sangat nak dengar  panggil saya SYURGE.
kalau kat palembang  selalu pangil "syurge sini jap , syurge nak ge mana? ,syurge dah makan belom .syurge  cepat sikit jalan. , syurge cube senyum sikit orang nak ambik gambr , syurge oi.semue nye syurge.
like a name.syurge syurge syurge.
seorang abang memanggil adiknye dengan pangilan syurge.mesti semue orang suke kan..saya jgk..
tapi sekarang susah nak dengar life..dalam mesej je lah kn..

sejarah pemangilan syurge..ceng2..hehe

masa nie kat palembang tau..
one day nie saya wana ikot lah budak2 kontinjen johor jalan2.semue lelaki kami berdua perempuan..hehe.kesian.back to the stry.<3
tengah jalan jalan nie.tibe tibe orang papua nie nak ambik gambr dengan kami..masa 2 saya dah penat sangt x nak lah ambik gambt just olg ambikkan gambr je..pas dah hambik  gambar nie dia pon tnye lah nama kan.saya cakap lah nama saya nur janaah.dia pon cakap.owh nur janaah.nice name.maksudnya cahaya syurga ya?haha.semue yg ada kat c2 ktwe...pas 2 tibe che adli ngjg.pergh syurge ke?hahaha dari situ lah melkat panggil sye syurge..

okeyh.itu saja. like a name..SYURGE STORY=setiap nama pasti ada kesah dia tersendiri.bukan saja saja letak okeyh..>.<
bye~
assalamualaikum ^_^

Friday, 9 December 2011

IMY


>.< saya rindu kot kat kau.lama dah tak on9.huk3..spe2?hantu hehe
rindu..sehat tak?harap harap sehat lah..
bye2.saya akan tinggalkan mersing tak lama lagi.=,= gimek2(kalau ada rezeki)..hehe
harap  korang bahagia...doakn saya bahagia jgk..
waaa.aku rindu kau lah!!
boleh tak faham?!


okeyh.ada orang kata saya gila sebab selalu onn9.lepas nie tak akan on9 sllu >.<
tahun depan tak boleh selalu.seminggu only sekali je..hehe.jarang lah kita nampak kan.hehe
semoga kau bahagia dengan makwe kau.jangan gadoh2 tau..semoga kekal selamanya
bye !

Tuesday, 6 December 2011

kotak muzik bebola saljiku pecah ;'(

waaa..hari yang paling malang..
sedihnye ;'(..
sangat sangat sedih..kotak muzik bebola salji saya dah pecah/baru tadi masa kemas bilik..
saya letak dia atas tilam.pas 2 nak kibas tilam 2..tak ingat kotak bebola salji  ada atas tilam
tibe terdengar bunyi pop.teringat benda 2..n tengok dah pecah.
sedihnya..
tu hadiah hari jadi saya yang ke 13.kawan saya bagi..
saya sayang sangat kotak muzik bebola salji 2.
waaa...sedihnya.
hadiah yang paling bermakna dalam hidup saya..
sedih..sedih sampai dah tak keluar airmata nak menagis.
tak boleh nak unggap sedih tu..
saya rasa sangat sangat sedih..
mungkin sedih nie korang rasa masa korang putus cinta je kan..
waa.saya sedih sebab kotak muzik kesayangan saya dah pecah..
hadiah hari jadi saya...
sedihh ;'( ><
umm.sedih.akan simpan bebola nie sampai bila2..simpan almari kesayangan mama..
sedihnya...;'(

k lah bye.dah nak dekatpukul 2 pagi..bye;'(

EDIT

assalamualaikum . hallo,sekarang hendak menunjukkan photo yang saya edit dengan menggunakan photoscape.hehe,gambar biasa biasa saje ^_^

okeyh.jus this.banyak lagi yang di edit.tapi nie je kot rasa yang baik.hehe..
sokey bye >.<