Hey hey !hey . saya NUR JANAAH puteri bongsu EN.ANWAR & PN.ADELENA merangkap tuan punya blog >..< welcome to my offical blog yang menceritakan segala kisah hidup saya ------>(Love Both OF You)Nur Janaah,Nurul Janatul,Nur Atikah,Hafizahwatie,Wana Viwok,Aina Viwok,Miera,Choky,Muna Syahirah,Farah Ain,Shidy,Ain,Lynn,Afida,Nurul Shidah,Max 247 ^_^ ,Megaboys ^_^, A'ar,Iym,Mierul,Fifi,Ob,Hans,Jaq,Eykal,Kim,Virgo ,Aiden,Darius,Shazrin,Aj,Nia,Avian Alvino,My All Big Family<---all of you always make me happy ..love both of you >.<

Saturday, 30 July 2011

Ramadhan datang kembali

alhamdullih..bersyukur sgt2...sbb tahun nie saya masih di beri peluang untk mnybt ramadhan...bulan yg mulia..
semoga tahun  nie ada lah ramadhan yang paling bermakna untk sye..dan kawan2 yang lain..
tahun ramadhan menjlme awal..bulanogos...
raya pon awal lah..bulan september...hehehe..
adakah saya akan sempt menyambut bulan syawal..insyaAllah jika di beri peluang...
semoga ramdhn kali nie..mmbwk mkne yg tak ternilai untk sye...
smge sye dapat mngisi bulan yg penuh mulia ini dgn perkara2 yang sgt berguna...
dan tidk mmbuang masa sye dgn bende yg tidk berfaedh...
smge ianya juga memberi saya smgt untk menpuhi hari2 yg belom kita ketahui apa yg bakal berlaku..
tahun ini syhe rasa sgt bermakna keran...saya dapat kenal kwan2 yg sgt memahmi sye...
exply atikah...dy seorg yg faham perngai sye..
dia tahu yang sye nie seorg yg:
1.kuat mengis bila di tegur..
2..cepat gemtr bila ada buat kslhn..
3.kuat makan buah-buahan..
4.suka membeli makann bnyk2 but x makan pon..hehe
5.dia tahu siapa yang palg saya suka..
haha..
syukur sgt dpt knl ngn dy..bulan ramadhan nie sya dapat berpuasa bersama kwn2 sye..
seronok dpt knl kwn2 yg mmhmi sye...
hari2 saya yang ceria hnye lah kerana mmpunye kawan sahabt yg bermakna...
hehe...
semoge buln yang penuh mulia ini dpt saya mnfaat kan sepenuh nye..smge dgn ini sye dpt trs tbh mnghdpi likuliku kehudpn.

‎(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。

mi ss m y blo gger

hehe..hey all...miss sht2 kat mr.blog lah..lama kan daya x luahkan perasaan sye kat kamu..hehe
lme ke?x lama sgt kn..sye syg blog sye nie..bnyk stry2 nye..hehe..
so mau tau citer sekarg?
yeaa...semue nya sudah berubh..dgn perjalanan masa...semuenye berubh...sesorg berubh mngkt perjalann mse..
skrg saya sdg sebok untk mmbuat persiapn exam...doakn sye tau...><
kwn2?scout?
scout is okeyh....cume skrg sye kurgkn aktiviti scout sbb mau exam...saya da jji sama cikgu sya untk beri tumpuan pada exam dulu...
kwn2?
okeyh lah kot...ada yg da ada makwe...ada yg dlm prss...hehhe
hope dorg bahagia..
sye bile lagi nk bercinta?
hahhaa..funy2...
for my love is nothg for me...
mls nk cple2 lah..buang mse sye...
my love now is for scouting only...no more..hehe
i love scout much...lebih dri sgle2 nye..><
tak teringn ke nak bercinta?
haa..nk kot..but serik lah dearr..ssh nk prcye llki...xP
hehe..sye syg ke lagi kat dy?haha
persoaln!
do know lah..but msh ada skt...xPhehe..
whatever....forgt about her...
okeyh..sye ada satu lagu untk kamu..
lagu nie..sye dpt dri cikgu kat seminar ari 2...suke sgt2 lagu nie..hehe

HAPPY_
if you're happy and you know it
clap your hands
if you're happy and you know it
clap your hands
if you're happy and you know it
and you really want to show it
if you're happy and you know
it clap your hand
2.tap your toe
3.say hello
4.do all...

hehe/.okey...smpai 2 je lagu 2..best..
walaupon mcm budk2..but sye suke sgt2..
but lagi nie ceria..x sedih2..n no jiwng2 k..hehhe x)
x)
saya akan mencintai sesorang yang betul-betul mencintai saya..
bukan saya yang menyintai nya sahaja..
hehe,,
now saya seorang wanita yang hatinya kental..hehhe(ye ke..)ye lah kot..hehe..
okeyh tata...
wanna be miss my blog....><

Tuesday, 19 July 2011

nak ikot!

erghh...nak ikot !
nak ikot cikgu boy ngan budak2 lain pegi batu pahat//sbb ada pnympaian sijil pengakap raja..
but x boleh..because i m FORM 3 STUDENT'S
benci betulll...
x pe lah..berkorban sedikt masa nak exam nie...org kata kalau kita korban kan benda yng kita sayang..nnti kita akan mendapat hasil yang sgt baik.insyaAllah....saya nak dapat 8A...so saya kene usaha lebih..
pas nie..secara autometiknya saya memberhentikan aktiviti pengakap saya sepnjg masa sebelum exam..lepas exam sye mau join semue jamboree...x).

last2last2....x).aktiviti jamboree n pengkap yg sye buat sblm exam..leps sje abz exam pmr,..sye akan aktiv balk dlm scout...scout 4 ever..<3

Thursday, 14 July 2011

mi ss te acher & fr endz Se kolah Ti nggi Kl uang n a ll Scout JAMNAS 2011

hey..i back hear 2 stroy about my..haha..
i miss giler giler giler tahap gaban kat frendz2 n teacher sekolah tinggi kluang yg pergi JAMNAS 2O11..miss giler2 kat dorg...acptly abg nazdir...che..fahmi..cg asik..cg megat..megat ameer megat anif..iddin.syafiq..semuenye lah.miss sgt2 kenangan2 yg funy sedih..perngai kiteorg yg giler2 kat sana..miss sgt2..rse mcm nak ulah balik kengan kat sana..(wa;laupon skrg sdg hati bergelora nak exam pmr..spmt lagi miss kat dorg..but x slah kan)hehe
nak sgt jalan2 kaki jauh2 ngn dorg ge karnival..pegi buat aktiviti...lepak kat khemah budk2 lelaki..tngk dorg masak...waaa..senag ckp miss giler ah ape yang kami buat kat sana...ssh nk dpt kenagn mcm 2 tau..yg plg miss nk dgr cg asik dggr perkataan WHAT EVER dia SUMPAHAN EMPEKPEK..nak degar abg nadzir ketwa yg mcm ape dah..nak dgr abg nadzir pngl sye SYURGEE lagi.nk main pijak2 kasut ngn abg nadzir...waa miss sgt2...nak ulangi balik kengn2 2..nak naik BIS sama dorg...
saya mau jumpe dorg..nak cakap saya rindu kengan2 kat sana..
rindu nak dgr pengumuman dari media centre,,,
kenagan mmg sush nk dpt..bila da dpt.saya selalu ingt dy..ehehe
kalau saya rindu kengan2 kat sana saya dgr lagu BUNKFACE -DUNIA- sbb kat sana kami selalu dgr lagu 2,,pas 2 smlm..d sbbkn sye terlalu rindu kat bdk2 stk sye tido peluk sleeping beg sye..ehe..giler kn.
tpi 2 lah.kat palmbg 2 bnyk sgt kengn dy,,,
sye nak balik ada kat sne..nk dgr selalu pngmm dri media centre..jalan kaki ngn dorg jauh2..naik bus..dgr gurauan dorg yg kdg2 suke mncrt..eehhe...
i miss all wht we do...miss sangat sangat..jamboree national ix 2011 mmg the best moment.n elh beri impak rindu yg giler pada sye..haha...misss nye..
miss kporg semue..cg asik..cg megad..abg nadzir.che.iddin.syafiq..nisham..fahmi..megat haneff.megat ameer.al of u lah scout STK yg pegi jamnas..x lupe jgk miss kat bdk2 melaka..kak zureen..anie..hanis..ana..aswad..dan semue lah...
hope kita semue dapat jumpe kat jamboree terengganu..semue kene pegi..coz kita da janji kan..nak jumpe kat sne..i love u frendz..i love moment wth u all..sayng korg..
<3 <3 by syurgeee(by abg nadzir)(joney jeny)haha...



yeaa..nie dorg2.budak2 SEKOLAH TINGGI KLUANG yg pakai bju melayu..smrt kan...suke tngk..haha..abg nadzir..cg asik..cg megad..cg hasbullah x de...cikgu zaini ada..ibu kamu mse kat sne..x)

yeaa that all..ini lah kengan2 kami kat sana..but..terlalu bnyk kengn.,.x terkata gembiranya di sana..sayng korg...
we love scout for ever..01 & 03.love a moment wthout frendz teacher n brother of STK..

Saturday, 9 July 2011

JAMNAS 2011 PALEMBANG INDONESIA

hai....miss sangat sangat yg x terkata..hehe
yea sekarang aku baru saja pulang dari JAMNAS 2011 di palembang indonesia...yeaa asik banggt seh..haha
yea..seronok sgt kat jamboree s
ne...bnyk pnglmn yang saya dapat..ramai kawan2 yag saya kenl..terutme dari sekolah tinggi kluang n batu pahat...haa..skrg nie i rlly miss dorg...x dpt nk lupekn kngn2 mse kat jamboree,,,mse kami ge keluar malam2...best sgt2...nk rse mse 2 balik...ehhe
nak cerita banyk sgt lau psl kat sne..but sye citer ckt2 je lah...
dari kontigen malaysia ada 61 org...termsk pemimpn dn peljar,,,
kontgn johor ada 18 org trmsk pmpnnya...
pemimpn nye adalah..cikgu hasbullah...cikgu megat..cikgu asik..cikgu fauzi...n yg termuda adalh abg nadzir..umo dy bru 20 thn da jdi pn.pemimpn.bgs...hehe...keple pimppn nie semue giler2..syok abz lau jln2 ngn dorg..dgn lawak dorgnye...evnt lau dok ngn dorg nie semue mmg x krg gusi lh..perkataan yg x boleh lupe..yg selalu kami sebot adelh perktaan WHAT EVERR! dri cg asik..hehhe..funy lah dorg 2...suke sgt2...abg nadzir lagi lah..sellu usik kami...hehe..but dy comel...wawaaha..gurau meh...
lau nk tau..kami kat sana dah jd mcm artis da...setiap hari adew je org nk ambk gmbr..kalau kami pakai unfrm lngkp lagi lah ramai..mmg pnt lah..smpai rse nk lari je dri org..smpai abg nadzir yg elkkn sye dri kmre..sbb sye ckp sye x nak ambk gmbr..biar budak2 scout johor yg lain yg bergmbr ngn org2 indonesia..hehe...klkr je lau ingt..
but 2 lah kengn syg sye palg rindu skrg,,x dpt da nk ulg blk kngn 2...nk sgt jumpe abg nadzir..cg megat,,cg asik budk2 stk...waa miss sgt2 kat dorg...
nasb baik smpt ambk gmbr dgn abg nadzir..ngn cg2 lain x smpt...

haaa..mse nie sye ngn abg nadzir kat homestay..nk gerak ge perarakn....smpt lagi ambk gmbr dy nie..hehe...muke sye mse nie agk funy..muke abg nadzir pon da lain sbb cg2 selangor yg kat ats umah ckp mcm nie 'aik korg dorg nie..asl jauh sgt diri..dekat lah skit..bru srsi'hehe..haiya mse 2 x thn sgt2 rse nk terburai ktwe..sb 2 lah muke sye cm nie..but kat kemare abg nadzir muke sye bru okeyh..hehe..
hehe..mis kat abg nadzir lah..>< aceehh.haha..
ish..x bolh tol lah..sye rindu sgt2 kat dorg nie..nk jumpe dorg sgt..smlm mse nk berpsh kat stk kluang 2..rse nknagis je...da la wana da balk..dy turn kat melaka...ee thn je mse 2...sye misss korg..nsb baik ada facebook yg mnghbgkn kami,,,ehhe..
scoutng for ever..><
nak cerita bnyk lagi..cerita o=pnjg nie...but lain kali sye smbg.pent lah..nk cerita bende yg sye buat kat sne slme 2 weeks...
i misss my all frendz..
sye rindu abg nadzir...cg megat..cg asik..cg fauzi.cg zaini...che adli,,,megat ameer..megat..fahmi..dll..
miss korg....>< <3