Hey hey !hey . saya NUR JANAAH puteri bongsu EN.ANWAR & PN.ADELENA merangkap tuan punya blog >..< welcome to my offical blog yang menceritakan segala kisah hidup saya ------>(Love Both OF You)Nur Janaah,Nurul Janatul,Nur Atikah,Hafizahwatie,Wana Viwok,Aina Viwok,Miera,Choky,Muna Syahirah,Farah Ain,Shidy,Ain,Lynn,Afida,Nurul Shidah,Max 247 ^_^ ,Megaboys ^_^, A'ar,Iym,Mierul,Fifi,Ob,Hans,Jaq,Eykal,Kim,Virgo ,Aiden,Darius,Shazrin,Aj,Nia,Avian Alvino,My All Big Family<---all of you always make me happy ..love both of you >.<

Monday, 20 August 2012

My Eid Day

Kecik Kecik dah pandai bergaya,
Bila Besar Jadi Lawyer,
3 Hari lepas last kita berpuasa,
Hari ini Kita dah Raya Ketigalah,
Kalau ada salah dan silap tanpa disedari ,kira Burn lah ya .hehe xD
Maafkan saya ya ^^v

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Batin ;')
Jemputlah datang rumah saya ya ;')
Assalammualaikum ;')
hai en blog .ayooo rindu rindu sangat sama kamu ;') lama dah saya tak bersihkan awak bersawang sawang jadinya ..haisshhhh .
eh eh eh tengok bawahhhh !!

idamkan beraya dengan suasana kampung macam nie ;D mesti seronokkan xD

Setelah Sebulan kita berpuasa  , akhirnya perjuangan kita semua tamat juga ya ;') .dan hari ini iaitu Hari Raya AidilFitrilah sebagai raiannya ;')
Alhamdllh juga tahun nie SAYA PUASA PENUH!! .yahooooooooo wahaha ..Jeles tak jeles tak ? mesti jeleskan ? teerutama kawan kawan saya .sudah pasti mereka jeles .hikhikhik
Alhamdullillah , saya bersyukur sangat sebab tahun Allah s.w.t beri saya peluang untuk berpuasa penuh pada bulan yang penuh barakah itu .Alhamdllh saya bersyukur kehadrat Ilahi ;)
nanti naik sekolah saya nak jeleskan dorang .hehehe :P

Raya tahun nie sangat mengembirakan sebab buat kali pertamanya dalam hidup saya saya buat kuih raya xD ..biskut suji nama nya atau nama lain biskut arab xD nampak je biskut tu comel kecik , tapi nak membuatnya giler susah .lagi lagi nak mengentelkannya jadi bulat .wooo penat giler yaww .tapii itulah yang sangat menyeronokkan sebenarnya xD dan tahun nie buat julung julung kalinya saya RAJIN ! untuk menolong mama saya buat persiapan hari raya ,pasang langsir , tirai tangga ,isi kuih dalam balang ;') layan budak budak ..hehe .sangat seronok tau sebenarnya walaupun ia penat ;') dan  saya TERRAJIN pulak nak pakai baju kurung sepanjang masa ! siang malam pagi petang .wow (kecuali nak tido lah kan ) hehehe ..*tapi untuk seminggu cuti sekolah je nie ;') sebab nak layan budak budak beraya .hehe.

Dan setiap tahun setiap hari memang tak sah kalau saya dan kakak saya tak bergadoh ...pagi pagi hari raya nie bergadoh .ish ish ish .hehe .sebenarnya mulanya bila saya tak jumpa jubah hitam saya , so saya tuduhlah akak saya yang sorok .sebab selalunya dia selalu buat macam tu :P hehe .tapi kami gadoh gadoh manja je ;).

Tahun nie kami raya dekat mersing je .:) tak raya dekat johor sebab raya kedua abah dah nak bukak kedai ..tapi ! tahu tak tanpa saya sangka rupanya raya kat sini pun sangat giler sseronok xD ,ramai tu orang :P ehehe .seriesly seronoklah raya sini , sebab ramai jiran jiran budak budak kecik ,dan yang paling awesome sekali malam ! sebab budak budak kat taman perumahan saya nie memang sangat suka main mercun ! so malam malam dum dam dum dam lah taman nie .hehehe ...seronok tau ;') .

seronok tengok budak budak main mercun bunga api nie .walaupun saya tak dapat main ..ehee

Yang agak menyedihkan ialah tahun nie duit raya tak dapat banyak .hummm .almaklumlah orang dah besar katanya dah tak boleh bagi duit raya ..ok fine saya dah besar :P nevermine yang penting syawal kali ini sangat seronok . budak budak jalan jalan dengan kawan kawan beraya rumah ke rumah , saya ikut mama dan abah beraya ke rumah kawan kawan mereka ;D .hehe so funny ;D.

*okeyh mata saya dah kuyu  , kepala saya dah sakit balik , saya pun dah mula malas nak menaip .so sampai sini je lah .

*alahaiii baru perasan gambar saya tak ada rupanya ..tak apa itu semua tak penting . kalau ada masa nanti saya upld ae ;').

Walaupun saya taip agak berserabut tapi inilah yang saya termampu ;')).

And the last saya ucapkan


 SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN . 
Minta maaf ya kalau selama perkenalan kita nie saya ada buat salah dan silap pada awak (sapa2 yang baca xD ) tanpa saya sedari , saya minta maaf ye ;) maafkan saya , minta halalkan makan minum ilmu dah segalanya ;') 
Maafkan saya ya ;') .
 Jemputlah datang rumah saya :')