Hey hey !hey . saya NUR JANAAH puteri bongsu EN.ANWAR & PN.ADELENA merangkap tuan punya blog >..< welcome to my offical blog yang menceritakan segala kisah hidup saya ------>(Love Both OF You)Nur Janaah,Nurul Janatul,Nur Atikah,Hafizahwatie,Wana Viwok,Aina Viwok,Miera,Choky,Muna Syahirah,Farah Ain,Shidy,Ain,Lynn,Afida,Nurul Shidah,Max 247 ^_^ ,Megaboys ^_^, A'ar,Iym,Mierul,Fifi,Ob,Hans,Jaq,Eykal,Kim,Virgo ,Aiden,Darius,Shazrin,Aj,Nia,Avian Alvino,My All Big Family<---all of you always make me happy ..love both of you >.<

Sunday, 4 November 2012

I'M BACK

Haiiiiiiiii myy lovely Bloggeer ^_
Rindunya !
lama dah tak update blog .
bersawang sawang dah awak nie encik blog ..
btw NOW I'M BACKK !!!!!!!!!!!
cuti sekolah akan bermula  , saya ada seminggu saja waktu untuk bersekolah lagi
n lepas tu saya cuti !!! (woww giler best .,hehe)
so sepanjang saya bercuti , saya akan update BLOG , on TWITTER ,on FACEBOok ^_ untuk memenuhi waktu waktu cuti saya , supaya saya tak bosan
so ...Jumpa lagi ^_

GTG ..bye ^_

Monday, 20 August 2012

My Eid Day

Kecik Kecik dah pandai bergaya,
Bila Besar Jadi Lawyer,
3 Hari lepas last kita berpuasa,
Hari ini Kita dah Raya Ketigalah,
Kalau ada salah dan silap tanpa disedari ,kira Burn lah ya .hehe xD
Maafkan saya ya ^^v

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Batin ;')
Jemputlah datang rumah saya ya ;')
Assalammualaikum ;')
hai en blog .ayooo rindu rindu sangat sama kamu ;') lama dah saya tak bersihkan awak bersawang sawang jadinya ..haisshhhh .
eh eh eh tengok bawahhhh !!

idamkan beraya dengan suasana kampung macam nie ;D mesti seronokkan xD

Setelah Sebulan kita berpuasa  , akhirnya perjuangan kita semua tamat juga ya ;') .dan hari ini iaitu Hari Raya AidilFitrilah sebagai raiannya ;')
Alhamdllh juga tahun nie SAYA PUASA PENUH!! .yahooooooooo wahaha ..Jeles tak jeles tak ? mesti jeleskan ? teerutama kawan kawan saya .sudah pasti mereka jeles .hikhikhik
Alhamdullillah , saya bersyukur sangat sebab tahun Allah s.w.t beri saya peluang untuk berpuasa penuh pada bulan yang penuh barakah itu .Alhamdllh saya bersyukur kehadrat Ilahi ;)
nanti naik sekolah saya nak jeleskan dorang .hehehe :P

Raya tahun nie sangat mengembirakan sebab buat kali pertamanya dalam hidup saya saya buat kuih raya xD ..biskut suji nama nya atau nama lain biskut arab xD nampak je biskut tu comel kecik , tapi nak membuatnya giler susah .lagi lagi nak mengentelkannya jadi bulat .wooo penat giler yaww .tapii itulah yang sangat menyeronokkan sebenarnya xD dan tahun nie buat julung julung kalinya saya RAJIN ! untuk menolong mama saya buat persiapan hari raya ,pasang langsir , tirai tangga ,isi kuih dalam balang ;') layan budak budak ..hehe .sangat seronok tau sebenarnya walaupun ia penat ;') dan  saya TERRAJIN pulak nak pakai baju kurung sepanjang masa ! siang malam pagi petang .wow (kecuali nak tido lah kan ) hehehe ..*tapi untuk seminggu cuti sekolah je nie ;') sebab nak layan budak budak beraya .hehe.

Dan setiap tahun setiap hari memang tak sah kalau saya dan kakak saya tak bergadoh ...pagi pagi hari raya nie bergadoh .ish ish ish .hehe .sebenarnya mulanya bila saya tak jumpa jubah hitam saya , so saya tuduhlah akak saya yang sorok .sebab selalunya dia selalu buat macam tu :P hehe .tapi kami gadoh gadoh manja je ;).

Tahun nie kami raya dekat mersing je .:) tak raya dekat johor sebab raya kedua abah dah nak bukak kedai ..tapi ! tahu tak tanpa saya sangka rupanya raya kat sini pun sangat giler sseronok xD ,ramai tu orang :P ehehe .seriesly seronoklah raya sini , sebab ramai jiran jiran budak budak kecik ,dan yang paling awesome sekali malam ! sebab budak budak kat taman perumahan saya nie memang sangat suka main mercun ! so malam malam dum dam dum dam lah taman nie .hehehe ...seronok tau ;') .

seronok tengok budak budak main mercun bunga api nie .walaupun saya tak dapat main ..ehee

Yang agak menyedihkan ialah tahun nie duit raya tak dapat banyak .hummm .almaklumlah orang dah besar katanya dah tak boleh bagi duit raya ..ok fine saya dah besar :P nevermine yang penting syawal kali ini sangat seronok . budak budak jalan jalan dengan kawan kawan beraya rumah ke rumah , saya ikut mama dan abah beraya ke rumah kawan kawan mereka ;D .hehe so funny ;D.

*okeyh mata saya dah kuyu  , kepala saya dah sakit balik , saya pun dah mula malas nak menaip .so sampai sini je lah .

*alahaiii baru perasan gambar saya tak ada rupanya ..tak apa itu semua tak penting . kalau ada masa nanti saya upld ae ;').

Walaupun saya taip agak berserabut tapi inilah yang saya termampu ;')).

And the last saya ucapkan


 SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN . 
Minta maaf ya kalau selama perkenalan kita nie saya ada buat salah dan silap pada awak (sapa2 yang baca xD ) tanpa saya sedari , saya minta maaf ye ;) maafkan saya , minta halalkan makan minum ilmu dah segalanya ;') 
Maafkan saya ya ;') .
 Jemputlah datang rumah saya :')

Friday, 27 July 2012

Cinta ? Suka ? Sayang ?


Saat kamu MENYUKAI seseorang, kamu ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri.
Saat kamu MENYAYANGI seseorang, kamu ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri.
Saat kamu MENCINTAI seseorang, kamu akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun kamu harus mengorbankan jiwamu.


Saat kamu menyukai seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku menciummu?"
Saat kau menyayangi seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"
Saat kamu mencintai seseorang dan berada disisinya maka kau akan menggenggam erat tangannya...


SUKA adalah saat ia menangis, kamu akan berkata "Sudahlah, jangan menangis."
SAYANG adalah saat ia menangis dan kamu akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kamu akan membiarkannya menangis di bahumu sambil berkata, "Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. "


SUKA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Ia sangat cantik/tampan dan menawan."
SAYANG adalah saat kamu melihatnya kamu akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.
CINTA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku.."


Pada saat orang yang kamu SUKA menyakitimu,maka kamu akan marah dan tidak mahu lagi bicara dengannya.
Pada saat orang yang kamu SAYANG menyakiti hatimu, kamu akan menangis untuknya.
Pada saat orang yang kamu CINTAI menyakitimu, kamu akan berkata,"Tak mengapa dia hanya tidak tahu yang dia lakukan."


Pada saat kamu suka padanya, kamu akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu.
Pada saat kamu sayang padanya, kamu akan MEMBIARKANNYA MEMILIH.
Pada saat kamu cinta padanya, kamu akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus...


SUKA adalah kamu akan menemaninya bila itu menguntungkan.
SAYANG adalah kamu akan menemaninya di saat dia memerlukan.
CINTA adalah kamu akan menemaninya tidak peduli bagaimana pun keadaanmu.


SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela
kadang kadang kita tak sedar samada kita menyukainya .atau kita menyayanginya atau kita menyintainya .ataupun kita hanya mengkaguminya ?cinta ? suka ? sayang yang mana satu sebenarnya persaan saya ?
kadang kadang saya keliru .adakah dia yang saya minati ? adakah si dia yang saya kagumi ,adakah dia yang saya cintai ? perasaan saya berubah rubah ..
kadang kadang saya berkata pada diri sendiri "ye akuu hanya menyukainya .aku akan cuba melupakan nya ,aku takkan cemburu dengan mereka yg lain ,aku akan anggap dia kawan terbaik aku"
tapi..
saya mahukan seseorang yang boleh mencintai saya dan menerima segala kekurangan dan kelemahn .saya mahu lelaki yang boleh ajarkan saya tentang agama ,yang akan bawa saya kejalan yang benar .yang akan sentiasa membimbing saya ....

Sunday, 10 June 2012

♡ The Last ♡

Assalammualaikum ;D
see tak ?
BETAPA SEDIHNYA SAYA UNTUK MENYATAKAN YANG TERAKHIR ? :(
haiii ..
wahhh awesome kan title hari nie ?
why THE LAST ?
sebenarnya kan , untuk tajuk kali ini dia banyakk cabangnye ;)
hehe

nak tahu tak kenapa the last ?
nak jugak ke? saya sangat sedih untuk menyatakannye ,
nak nagis nie ? *sambil ambk tisu dan lap air mata yang hampir menitis di tubir mata ;(
amboii ayaat tak mudah kau .haha

THE LAST ? :(

THE LAST saya jumpa kak muna hari nie ;(
THE LAST saya post blog untuk hari nie ;(
THE LAST saya on twitter n facebook untuk hari niie ( mungkin hujung minggu saya on9 ;) insyaAllah )
THE LAST saya tengok ehemm ...

banyak nye the last ..
sedih tauu .;( esok dah sekolah .13 nie kak muna dah ge matrik ,hummm .lepas nie saya mesti akan rindu kakak muna .always .dann saya tak akan lupa tarikk 16/6 tau kak muna xD
 okeyh , sekarang saya nak cerita pasal hari ini

with my lovely sis ,SIS MUNA ;)
sayang sayang akak sangat sangat tau xD

wahhh .dahh tengok kaann gamba tuuu ?? xD
awesome tak ?awesomekan ?kakak saya lah yang paling comel xD 

hehe ...hari nie ,kak muna ajak saya keluar .for the last lah sebelum kak muna pergi matrik 13 nie ;)
so pukul 3 kak muna ambik saya naik encik bobo dia xD ,dah kami menuju ke BANDAR MERSING yang awesome tuuu ..hehe .mula2 saya teman kak muna pergi angsini .cuci gambar untuk bawak pergi matrik ;) (yang paling saya suka .ada gmabar saya ;) thanks sis )
lepas tuuu .kamii punnn dengan perut yang sangat lapar ( kami memang kuat makan tau .jangan tak tahu :P )
pun menuju ke pakcik rambut putih 
eh eh eh eh eh eh .
pakcik rambut putih ? WOW 
sapa lah tuu ?
ehh .KFC lah .hehe :P
saya makan snake plate + kentang2 ..
kak muna makan 2 ketul ayam dan kentang jugak xD
kenyang wooo xD .. hehe
lepas dah habiz makan .saya pun teman kak muna shopng barang yang dia nak bawak pergi sana ;)
end the lastt plce .kami pergi ke karnival gempak xD
jalan2 jalan2 .jumpa ayah kak muna yang sangat awesome ;)
jalan2 .makan minum ,lepas tu ingat nak lah ambik gambar ;)
teruje nie tau ,
kak muna pun keluarkan lah kamera dia yang awesome warna merah en nono 2 (eh betul tak ae nama camera 2 ?) hehe ..
nak ambik gambar .then kak muna pun try lahh bukak nak tengk btry dia ..
dannnn tetibaa
OMGGG
haaa takde memory card rupanya =,=
tapi tak pe .kalau tak de camera awesome ,kamera phone pun jadi ;D
 pukul 6.30 gitu kak muna hantar saya balik rumah ;)

okeyh , humm .pendek nye certa saya ;(
tak pelah tapi hari nie saya happy dapat habizkan masa bersama kak muna seharian ;)
tata ;) ini gambar saya dengan kak muna ;) .
selamat melihat ( BTW ADA 3 JE GAMBAR XD)

ehee xD

nampak tak kepenatan wajah kami ? (-,-)

haritu punyaa xD 

i love you sis xD
KAK MUNA ;)
good luck kat sana ,
belajar rajin rajin ,
semoga akak berjaya dalam bidang yang akak ambik .aminn
ingat saya selalu tau .
saya akan rindu kat akak hari hari .
insyaAllah apa yang akak nasihat kat saya .,bagi tips2 saya akan gunakan ..
take care kat sana ,
jaga diri tau akak xD
saya sangat sayangkan akak ;)

okeyh ;) sampai disini saja celoteh saya untuk hari ini ;)
ini post yang terakhir untuk cuti sekolah
see next post okeyh ;)
bye2 Blog 
Bye2 my Twitter hearth
ada masa lapang saya post lagi okeyh ;)


rindukan saya tau xD
semoga june ini bermakna bagi saya ;) Amin Yarabalalamin

LOT OF LOVE,
Nur Janaah Anwar
Nsyurga ;)

Saturday, 9 June 2012

Ours Days ♡

Assalammualaikum semua ;)


dah bacakan title untuk post yang kedua saya hari nie kan ?
rasa rasa pasal apa nie aek ?ce teka ? hehehe
okeyh lah malas nak buat loklak kat sini .saya pun dah ngtukk dah nak dekat pukul 3 nie

sebenarnya , hari inii , saya sangat gembira + teruja =apa aek ? hahaha
hari nie kami semua pergi ke air papan untuk berpicnic lah kononnyee .tapi betul apa :P
dah yang paling awesomenye ,saya dapat mandi laut .yeaahh .lepas gian saya .hahaha ..

meh kite citer perjalanan nya okeyh ?

aman dgn a'an datang rumah mintak duit .lepas tu pukul 3.00 abg saya ( dia jadi driver saya ,aina dengan a'an hari nie ) bawaklah kami pergi air papan .sebelum tu kami pergi rumah a'an dulu ,ambik air ,mee (NAK TAHU TAK MEE TUU KAN A'AN YANG MASAK ..sedap tau ! ) gitar ,dah tembikai (haa 2 je kami makan ? ehh okeyhlah tuu memilih kau ae ?hehe ) lepas tu kami pun sampai disana
haahhh .dah sampai sana tuptup rezeki kami dapat bangsal yang besarrr!! aku dengan terjanya rasa time tu jugak nak terjun laut sana .
kamisampai almst 3. gitulah .dah sampai2 ,bawak trn makann .dorg yg lain x sampai .huhh sapalahkann yang datang lambatt!!
tulah janji melayu , tak pernah ditepatii ,cakap nak datang pukul 3 hahh ambik kau datang pukul 4 .4.30 .5
ingat apa ? kami tunggul kayu ke ?
ehh asal aku nie .haih jari nie gedik aek ? *eh ada orang terasa tak ae ? tak de kot ..ok kita smbg
sambil nak tunggu dorg yang lambat tu kami bertiga (aina .saya .kak shidah) pergilah ke pantaii xD.ambik ,ambik gambar gittuu .haha
then pukul 5 dorg semue dah makan dah sampai .akupun apalagii
terjunlah lautt
mula mula tu malu kot nak mandi laut .dahlah jaja kak choky kak shidy semua taknak mandi lautt .huh
nyampah .nasib baik ada adik busuk kesayangan saya nie nak teman kan .
saya sayang dia lebh dari dorang :P haha
sedang sye mandi dorg yg x mandi laut nie pun mainlah pasir (HAH .BUKAN KECIK MEMANG SUKA MAIN PASIRKAN .nampak sangat ?ish2 )terasa ?ouhh sory..
mula dorg tanamlah kaki ijat 2 .lepas 2 mereka tanam is kedding tuu .wahaa .padan muka kau .
:P
lama sikit ,kami pun naik atas ;)bila dah naik atas
dan masa tulah aku mula terasa .satu badan aku gatalll .woo gatal siott(tapi takdelah keluar bintat bintat merah )
so nak cover aku pun buat2 je lah muka aku yang gatal .
tapi kenapa aek ?muka yg terlebih gatal tambah pedih ? kenapa kenapa kenapa kenapa kenapa ?
tinggalkan persoalan itu xD
semua naik atas .mereka pun ada yang makan mee .laparlah tuuu (saya ,aina kaka choky makan lepas berminit2 tunggu ayah kaka choky tak sampai  :P)
dan bla bla bla bla bla bla
saya sampai rumah pukul 7.4 minit petang .wow abah cakap " nasib baik tak balik lepas mahrb ."
alhmdllh ,saya sampai seblum mghrb .hehe

#soo harinie .nak cakap
saya betul2 betul betul GEMBIRA merawat duka itu (waccauu .jeli je )
dapat jumpa dorang semue .lepak2 .seronok sangat ..
esok dengan kak muna pulak xD
harap dapat peluang macam nie lagi next next next time ;)

* okeyh saya tahu cerita saya bosankan ?
 ,sebab saya memang seorang yang memang tak pandai bercerita ;(
*tergantung tak cerita saya ? okeyh .taknak tahu ..

okeyh hehe
nie gambar kami kat sana .saya masukkan semua xD
banyak tau xD .selamat menonton ;)(gambar korang mesti sukakan xD )





































see .aina teman saya mandi ;)
saya sayang dia










kasih sayang seorang sahabat ;)
tolng ambkan air laut untuk kawan dia ;)
aman + ijat ;)

cantik tak selipar dan sendal2 kami ? hehe
wahh .kami kembar ,tapi tak seiras.










okeyh pepss .banyak kan gambar .sebenarnya banyak lagi ,tapi malas nak masukkan banyak2 :P nak banyak banyak kat facebook ok ?
*kalau ada iqa lagi best xD
cuma saya nak bagi tahu

saya sangat gembira pada hari ini9/6/2012 ;)
thanks for today,


mereka sangat awesome ,
saya sayang mereka :D
sampai sini saja ,*huh post paling panjang dan memakan masa dari pukul 2.30 sampai pukul 4.30 tau .penat jari penat otak memikirkan ayat terbaik .hehe :P
see next post xD

Assalammualaikum ;)
Lot Of Love ,
Janaah.