Hey hey !hey . saya NUR JANAAH puteri bongsu EN.ANWAR & PN.ADELENA merangkap tuan punya blog >..< welcome to my offical blog yang menceritakan segala kisah hidup saya ------>(Love Both OF You)Nur Janaah,Nurul Janatul,Nur Atikah,Hafizahwatie,Wana Viwok,Aina Viwok,Miera,Choky,Muna Syahirah,Farah Ain,Shidy,Ain,Lynn,Afida,Nurul Shidah,Max 247 ^_^ ,Megaboys ^_^, A'ar,Iym,Mierul,Fifi,Ob,Hans,Jaq,Eykal,Kim,Virgo ,Aiden,Darius,Shazrin,Aj,Nia,Avian Alvino,My All Big Family<---all of you always make me happy ..love both of you >.<

Saturday, 27 August 2011

balik kampung --> johor



(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫ ✿¸.•❤••❤•بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •❤••❤•.¸✿
* _Π_____* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ
/______/~\SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ˚ ✰* ★
| 田田 |門| ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥



he...hai...menghitung hari untk raya...tinggl 3 hari puasa lagi nak raya...he
ehehe.tahun nie raya kat kampung -----> johor..
mula-mula rancang nak raya mersing..but x jadi..sbb umi tom raya kat johor..so sedara mara semue2 kumpul beraya di johor..
alhmdllh tahun nie dapat berkumpl dg sedara2 dari singapore.sbb semue turun johor,,:)
ehe,,seronok rasa..
but..tak dapat lah saya raya di mersing tahun nie dgn rakan2...x dpt ge rumah cg..
hehe...:)hehe..x pe..raya kedua @ ketiga dah balik mersing semula..:)
hehe..sedih?rasa sedih sb sye ngn iqa msh kurg mesra lagi..
hpe kami rapatmcm dulu lagi..:)nakraya umh dy..ehjhee
kami balik bertolk ke johor pada pagi raya..:)hehe
hope selamat sampai..amin..
selamat hari raya.hope raya yang bermakna buat tahun nie...:)
berhati hati di jalan raya,,:)hehehe..hikhoooookk..x sbr nye.:)

Friday, 26 August 2011

tenang

umm..nyaman nye malam nie..
jam sekrg menunjukkn pukul 1.00 pagi pada 27/8/2011
tenang sgt malam nie..sejuk
dalam keadaan berselimut dudk di atas tilam smbl tangn lincg menekn papn kekunci untk melunis coretn hati pada pagi yg tenang ini..
hati pagi nie rasa tenang sangat sangat..tak pernah rasa tenang macam  nie..
nyaman..sejuk..smbl mendgr sayup2 lagu dari blog saya..
umm nyaman sgt2...
umm...hati saya memkirkan ssuatu...malam g teng nie memberi sye peluang berfikir..
hati sye sllu berkata "pada siapa kah kelak yg akan memiliki hati ini "
jgn lah kau berikan hati ku pada seorg yg lahir dari singapore..kehdpn mereka berbeza dgn kehidpn saya..
:) hehe..nyaman nye pagi nie..
but i get this picture form my cousen web..i like a picture him taake..:)
gambar yang saya minat hanya ada pada dia ( cousen sye dari singapore abg haikal)
hope korg pon suke gmbr nie :) hati saya teng bila tengok gambr yg dy ambk..thanz..:)
pemandgn yg sgt indah..tenang.suasana yang saya nak..
tmpt sye suke tengik bile balik umh cousen sye <3 dn sye merasai saat ini.
cute <3 love her
hehhe..i miss this cats :)
cantek <3
hehe.this abg haikal...:)
hehe..lawa kan gmbr yg dia ambk..
hati sye teng bile tngk gmbr kcg 2..:)
saya tak akan lupa kan malam yang sht teng nie..damai sgt..:)

Wednesday, 24 August 2011

selamat hari raya

hai kawan2..apa khabar semuenye..
sye harap semue baik baik saja...
saya di sini okeyh...happy..gembira..bahagia..
alhmdllh dapat jugk sye kebahagiaan...thanz 2 kawan2 yg sentiasa mmberi sye kebahgiaan..
okeyh,,,,untk post kali nie...saya nak ucapkan 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

semoga tahun nie ada lah raya yang sangt  bermakna untuk kita semue...semoga kita dpt beraya bersama org yg kita  saygi...semoga kita dpt jdi yg terbaik..
semoga raya tahun nie kita dpt bermaafan sesama kita...
eh..panjg plk mukadimahnye.hehhee
okeyh..baru nak strt nie.hehhe
dah nak raya pon kita kan..tinggl 6 hari je lagi kan..
alhmdllh..tahun nie saya di beri peluang lagi untk menymbt hari raya,,,mngn untk yg terakhr kalinyakan
mana kita tahu..jadi dsini
saya NUR JANAAH BINTI ANWAR ingin menyusun sepuluh jari.untk memohon maaf kepada semue rakan rakan saya.kalau selama kita kenal( di facebook,jamboree,kels..dn dimana2 lah)saya ada buat smue sakit hati,saya ada terkasar bahasa...sye ada buat org x puas hati tanpa saya sedari saya minta maaf...
hpe korg maaf kan saya k..hehe
terutama saya nak mintk maaf pada azmeer..dulu spnjg kmi cple kalau sye ada buat salh..sye mintk maaf..saya ada buuat awk mrh.kecewa.sye mntk maaf..skrg ita hnye kawan biasa..x lbh dri itu...hehe
kedua untk sahabat baik saya atikah..saya mintak maaf kat awak kalau spnjg setahun nie kita kawan.saya ada bnyk buat slhh pada awk..sye harp persahanbtn kita takkan pts.amin.sye syg awk..
untk abg nadzir..cg asik dn kwn2 scouts yg bru sye knl di jamboree,,sye ucpkn slmt hari raya..saya minta maaf kalau spnjg kite berkawn kat sne,,,sye ada buat korg semue x puas hati.sye minta maaf...
saya harap tahun nie adalah raya yang bermakna buat saya dismpg org2 tersyg( no boyfrendz k)haha
umm..raya..kalau time raya saya nak sgt suasana kampung..sbb kg sye bkn btl2 kg.kg sye bndr.
singapore johor 2 semue bndr..rumah semue flat..sye nk sgt mse malam raya ada pelita

budak2 kg main bunga api ( no mercun)hehe..ada rumah tinngi.nk sgt..hehe
tpi alhmdllh sye bersyukur sbb msh ada kg..walaupn bandr.hehe..
hope tahun nie sye dpt beraya bersama kawan2 sye..ehe..amin2..semoge sye dptberaya bersama scout2...:)
semoga tahun nie adalah raya yang sangat bermakna buat saya :)
pnjg lagi ke nk tls nie?hee.pnjg kot..tpi penat lah nk type.haha sbg next time lah.
okeyh sekali lagi saya ucapkan 
selamat hari raya aidilfitri
untuk
 kawan2 scouts,
kawan2 kelas,
kawan2 facebook saya..
untk famly.
okeyh smpai sini saja...dari saya..:) ^^

Sunday, 21 August 2011

20/8/2011

hari sabtu....semalam....
seronok sngt sebab dapat jumpa cikgu asik..rindu sgt2 kat cikgu asik...alhmdllh dpat jugk jumpe cikgu asik..
semalam pergi tanjung laboh batupahat,,ada majlis musabaqah.hafazan & tilawah al-quran..
seronok sgt2..dpt dengr or mengaji...
paling seronok dapat jumpa cikgu asik lah..rindu kat dy..
hehe...but sdg lah skt..sbb bdk2 stk yg ge indon x de...dorg kate dtg..tpi x de pon..umm enthlah..
yg pentg saya dapt jumpe cikgu asik...yg lain x pntg..rindu2...kat cikgu asik,,
thanz for the days,,,
happy sgt2,walaupon sehari je..
jji dpt jumpe cikgu asik..pas nie enth bile dpt jumpe cikgu asik lagi,,
minta2 hari raya nie kami semue dpt jumpe..aminn..:)
time kebosanan melanda..snap jap..hehe :D
nie masa majlis tilawah al-quran...
haha...hero2 cikgu hasbullah ber tilawah al-qauran...suci je muka..hehe..bgs2..

x smpt nk snap ngn cikgu asik..x pe lah nnti hope dpt jumpe time raya nie.amin,,:)

Thursday, 18 August 2011

berbuka without teacher and scouts

hee//untk semalam..thanz..
happy sgt2 dpt berbuka ngn kawan dan cikgu2 pengakap...
mkan bnyk..tapi skjp je..pas mkn trs balik.ehehe
kami makan terlalu bnyk.butt
sye makan skt je.hehe..






hehe,,,ramai lah jgk yg ge..semue kenyg..ehehe..thanz scout..<3

Wednesday, 17 August 2011

sabtu

gerr..hehe happy pulak rse...
enth lah..hehe
x sabar nk tunggu hai sabtu nie.nk ge bp...nak jumpe semue2..
cikgu asik..abg nadzir..cg megat dan lain2...
ada majls tilwh alquran kat bp..saya yap di wajib kan pegi oleh cikgu asik
hehe..terharu rasa..cikgu asik ingt kat kami lagi.hehe
nak jumpe dorg..rindu sgt2...
ari 2 mse mjls pentrfn sye x dpt ge..n ari sbtu nie sye n cg boy n yap akan pegi sne..
seronok.. <3  insyaAllah..

Friday, 12 August 2011

penanda wacana yang menarik

hai...saya nak ucapan kepada rakan blog nie sbb sudah kongs kan penanda wacana yang menarik..dgn ini..sye sudah boleh mmbut karagn yg di kehndaki olh cikgu muzaid..
sye nk kongsikn kepda kwn2 blog sye...

penanda wacana yang menarik :D

assalamualaikum.
PENANDA WACANA UNTUK MEMULAKAN AYAT PENDAHULUAN KARANGAN

· Sedasarwasa ini sering meniti dari bibir ke bibir umat manusia di segenap empat penjuru dunia ini tentang isu …
· Era pascaperindustrian dan pascaglobalisasi yang serba mencabar akal dan minda kita telah ….
· Sudah terang lagi bersuluh, semakin hari kita semakin menghampiri ambang 2020. Keadaan ini menandakan titik permulaan pelbagai cabaran dan rintangan yang bakal menghambat.
· Dasawarsa ini, sama ada kita sedar atau tidak lantaran terlalu dihidangkan dengan pembangunan negara yang semakin gah di persada dunia. Namun disebalik itu, kita acapkali tersentak oleh pelbagai permasalahan sosial yang beronal yang dicetuskan oleh rakyat kita sendiri.
· Dalam dunia yang dilingkari kemajuan sains dan teknologi ini …
· Sejak dua dan tiga dekad kebelakangan ini memang kita dapat menyaksikan …

PENANDA WACANA UNTUK AYAT TERAKHIR PENDAHULUAN KARANGAN

· Oleh itu, kebaikan dan keburukan yang mewarnai fokus perbincangan akan dihuraikan dengan terperinci demi kebaikan bersama.
· Sebagai memperkukuhkan lagi penyataan tersebut, punca-punca yang menunjangi masalah ini perlu diperincikan demi kebaikan bersama.
· Usaha pasti akan membuahkan hasil kalau pelbagai langkah yang efektif dan drastik dilakukan segera untuk mengatasi masalah yang sudah bersarang lama di negara kita ini.
· Setelah meneliti dan mengkaji sehingga ke akar umbi, saya bersetuju dengan pendapat yang menyatakan …….
· Tiada ubat yang tiada penawarnya, maka langkah-langkah yang konkrit, sistematik dan pragmatik harus dijalankan secara berterusan agar masalah ini boleh dibasmi hingga ke akar umbi.

PENANDA WACANA UNTUK AYAT PERTAMA SETIAP PERENGGAN

· Kita dapat menyaksikan betapa…
· Kita seharusnya berterima kasih kepada pihak kerajaan kerana…
· Lazimnya, dalam keadaan …
· Namun demikian, suatu hakikat yang tidak boleh dikesampingkan ialah …
· Pada hemat saya …
· Pada pandangan saya …
· Pada realitinya, memang tidak dapat dinafikan bahawa …
· Sebagaimana yang kita ketahui
· Sebagaimana yang kita maklumi
· Sejak awal lagi
· Sejak kebelakangan ini
· Selain itu, pada masa ini juga
· Seperti yang telah dinyatakan
· Umum mengetahui bahawa
· Lanjutan daripada huraian yang telah dinyatakan di atas

PENANDA WACANA UNTUK AYAT 2 DAN SETERUSNYA DALAM KARANGAN

· Bagi sesetengah orang …
· Begitu juga dengan …
· Begitu juga halnya dengan …
· Bertitik tolak daripada itu …
· Bukan itu sahaja …
· Dalam hal ini …
· Dalam konteks ini ..
· Dalam zaman yang serba canggih ini …
· Daripada realiti ini dapat kita katakan bahawa …
· Dengan adanya …
· Dengan berbuat demikian …
· Dengan perkataan lain ..
· Disebabkan hal itu
· Disebabkan keistimewaan inilah kita ..
· Hal ini berlaku disebabkan
· Hal ini penting dalam
· Hal ini serupa dengan
· Hal yang serupa berlaku apabila
· Ini disebabkan
· Ini membuktikan bahawa
· Ini menggambarkan bahawa
· Ini secara tidak langsung akan
· Ini semua meninggalkan kesan kerana
· Ini tentu sekali membuatkan
· Jadi kita perlu
· Jadi kita hendaklah
· Keadaan ini tentunya
· Lantaran itu sehingga kini
· Kesemua ini menyumbang kepada
· Kita mengakui hakikat bahawa
· Kita sering menonton di kaca televisyen
· Kita sering membaca di dada-dada akhbar
· Memandangkan keadaan yang sedemikian
· Namun sejak kebelakangan ini
· Oleh itu, bolehlah dikatakan
· Secara logiknya masa yang
· Sejak seawal usia kemerdekaan negara ini lagi, kita
· Keadaan ini seharusnya boleh
· Walaupun demikian, sejak akhir-akhir ini
· Kendatipun demikian, kita masih
· Yang paling nyata ialah
· Yang perlu kita pastikan ialah

PENANDA WACANA UNTUK MENYATAKAN STATISTIK

· Berdasarkan perangkaan terkini yang diperoleh didapati sebanyak
· Bukti yang jelas dan terkini yang berkaitan dengan perkara ini menunjukkan
· Statistik yang sahih lagi tepat telah dikeluarkan oleh Kementerian ….. pada tahun …… menunjukkan bahawa sebanyak …………

PENANDA WACANA UNTUK MENYATAKAN CONTOH

· Sebagai contohnya
· Biar kita lihat
· Biar kita ambil contoh
· Bagi membuktikan perkara ini, contoh yang boleh diketengahkan ialah
· Sebagai analoginya,
· Contoh yang ketara yang paling dekat dengan kita ialah

PENANDA WACANA UNTUK KESIMPULAN KARANGAN

· Intihanya,
· Sebagai menggulung segala yang telah diperkatakan di atas
· Konklusinya,
· Dengan ini diharapkan
· Bukan itu sahaja
· Mudah-mudahan perkara ini
· Dengan keizinan Tuhan yang maha esa, kita yakin dan percaya bahawa
· Jika semua masyarakat berganding bahu, ibarat ke bukit sama didaki, ke lurah sama dituruni, insyallah perkara ini akan …
· Demi merealisasikan visi kudsi Wawasan 2020, marilah kita bersama-sama

KATA-KATA HIKMAT DIGUNAKAN DALAM KARANGAN

01. baik kaya ialah kaya hati,sebaik-baik bekal ialah takwa,seburuk-buruk buta ialah buta hati dan sebesar-besar dosa ialah berdusta.
02. Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya. (Hamka).
03. Orang yang takut menghadapi kesukaran selamanya tidak akan maju. ~Horne
04. Yang dikatakan kawan bukanlah orang yang sentiasa memuji-muji kamu, tetapi adalah orang yang dapat menunjukkan kesalahan kamu.
05. Kalau hidup ingin merdeka, Tiada tercapai hanya berkata, Ke muka maju sekata, maju kita, Melemparkan jauh jiwa hamba. ~Usman Awang
06. "Dan berbuatlah kamu akan kebaikan supaya kamu mendapat kemenangan." ~Surah al-Hajj:77
07. "Maka sifat sabar itu adalah sikap yang baik, dan hanya Allah sajalah tempat meminta pertolongan" ~Surah Yusuf:18
08. Berunding cerdik dengan pandai, faham dua menjadi satu.
09. Yang paling kita perlukan dalam kehidupan ialah adanya seseorang yang selalu memberi semangat untuk melaksanakan hal-hal yang dapat kita kerjakan. ~Davey John Schwartz
10. "Peristiwa itu memberi pengajaran kepada saya mengenai bagaimana guru besar perlu bersikap profesional dan tidak menggunakan emosi dalam melakukan tindakan." ~Tengku Habsah Tengku Petera (Presiden Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan)
11. "Satu perkara yang menakutkan saya pada masa ini ialah peningkatan gejala rasuah. Secara umumnya, lebih tinggi rasuah yang ada, lebih kurang kemerdekaan yang dimiliki." ~Profesor Diraja Ungku Aziz
12. Sabar penghilang penat, tekun pembawa dekat.
13. Lebih berharga mutiara sebutir daripada pasir sepantai.
14. Terbang bangau sepanjang hari, ke tasik jua akhirnya dicari.
15. Biar kamu tidak cantik di mata penduduk bumi tetapi namamu menjadi perbualan penduduk langit.
16. Siapa yang banyak bicara, banyak pula salahnya; siapa yang banyak salah, hilanglah harga dirinya; siapa yang hilang harga dirinya, bererti dia tidak warak; sedangkan orang yang tidak warak itu bererti hatinya mati. ~ Saidina Ali Abu Talib
17. Sabda Rasulullah s.a.w: "Akhlak yang buruk merosakkan amal seperti cuka merosakkan madu."
18. Kita sering mengimbas kembali kenangan lalu tetapi jarang sekali berusaha untuk mengejar impian hari esok.
19. Manusia yang berbuat baik dengan mengharapkan sesuatu balasan bukanlah manusia yang jujur. Ketahuilah sesungguhnya pertolongan Allah itu dekat, asalkan kamu bersabar dan berpegang teguh dengan agama Allah. (surah Al-Baqarah:214)
20. Kekitaan yang erat tiada yang berat.
21. Belajarlah berdiri dahulu sebelum cuba untuk berlari.
22. Orang bakhil tidak akan terlepas daripada salah satu daripada empat sifat yang membinasakan iaitu; dia akan mati dan hartanya akan diambil warisnya, lalu dibelanjakan bukan pada tempatnya atau; hartanya akan diambil secara paksa oleh penguasa yang zalim atau; hartanya menjadi rebutan orang-orang jahat dan akan digunakan untuk kejahatan atau; adakalanya harta itu akan dicuri dan digunakan untuk berfoya-foya. - SAIDINA ABU BAKAR
23. Kekayaan yang hilang boleh dikejar dengan usaha yang bersungguh-sungguh. Kesihatan yang hilang boleh diperolehi dengan ubat-ubatan yang baik tetapi masa yang hilang sekali hilang akan terus hilang.
24. Jadilah seperti pohon kayu yang berbuah lebat, dibaling dengan batu dibalas dengan buah.
25. Tunjuk menjadi telaga budi, ajar menjadi suluh hati.

Wednesday, 10 August 2011

berbuka bersama

hehe..thanz bnyk kepada yg mngjk sye berbuka hari nie..tq for kwn2 akk wana..
haapy sgt ari nie berbuka kat timotel hotel...but x brpe srnk sbb nur atikah othman tak dak,,
x pe next time dy akan ikot kami.,,ehehe
umm..smlm x bnyk lh mkn,skt je...tpi sye bnyk mkn buah aja.ehehe
:) saya suka makan buah..
hhaha.mlm smlm kami bertiga wana,aian dn sye diger TIGA VIWOK !hehe
best..ada jgk snap2 smlm..but dorg belum mskkn lagi..nnti lau dh dorg mskkn..sye ltk kt sini okeyh
heehhe
spai c2 je lah..jam pon dh pukul 5.49 pagi..n siap2 ge sek nnti lmbt.hehe
hope hari nie hari yg mmberi rhmt pada sye..dn bnyk pahala faedh yg sye akan perolehi.amin,,
misi : mau habis bacakan buku sejarah form 2..tinggl lagi 2 bab sje.hehe..good luck for me..:) <3

sampah..

huuuu..da x boleh nk sbr dahh
dasar bodoh lah punye org.
bngg x boleh asingkn mslh perbdi ngn belajar
ehh aq tak mintak pon nk stu group ngn pakwe kau lah
aq pon tak terhng nk jilat blk ludah aq lahhh
heee...mkn lme mkn mnymph tau x ngn perngai kau org bertiga kat kels..
bulan2 puasa pon nk mngmpt..
gerr

Saturday, 6 August 2011

perpustakaan

hehe,,hari  nie cm x caya lak yang saya leh ge perpustakaan pada jam 9.00 pagi..ish2..nk wat keje punye psl
hehe..mood : tengh padg someone nnie,,hehebkn laki but pompuan.,.
sye dok kat sini dpt siap kan kerja sejarah set 2..kerja sain sikit n siapkan bulu log harian pengakap saya
2 saya nak ge libry..sbb dpt bnyk wat keje..lau sy dok umh sye jdi cam nie
haa..wat bende yg buang mse...bosan..lau dok perpustakaan saya dapt siapkan kerja2 saya yg sgt bnyk itu..hehe
tq 2 kakal sye sbb bwk ge sini.
tq 2 Allah sbb bgi saya smngt dan kekuatan untk bljr dan telah bgi ilmunya yg sgt luas itu..
:)
pas nie sye akan sentiasa pergi libry untuk  ulng kaji dn wat keje sek lps balik dri sek..so sye x akn lagu buang mse dok kat umh nuat bnde2 yg tak berfaedah..
hope sya smpt ulng kaji semue pljrn form 1 , 2 , 3..insyaAllah..
><
thanz for today...very happy today..><

Friday, 5 August 2011

rapuh

rapuhnya hati seorang wanita 2..
kenapa dia jadi cam 2?
sebelum nie dia adalha seorg yg sngt kuat
kuat untk hadapi seglana
tapi..kenapa dia di tkdrkan skrg jdi seorg yang sgt lemah
tak mmpu mngdp saat2 itu..
dia selalu mengis.
airmatanya selalu mengalir..
kenapa ada org yang tergmk buat hati dia skt..
kenapa hati selalu sakit..
tak tahu nak cerita kat sapa
banyak yang nak dikatakn
tapi semuenya tak tahu nak cerita pada siap
hanya pada kamu saja mr blog,,><
kamu lah diari saya..
sekarang hati nie terlalu rapuh..
terlalu lemah untk hadapi semueanya
airmata terlalu murh untk mnglr..walaupon ketika rindu , sakit
hehe
but..
time kita sakit ada org tak  yang tahu..yang kita sakit?
tak ada kan..
hati yang sangt sakit..yang akbt di sakiti oleh seirg llki.
kesannye smpai sekrg
terukkn?
hati ada lah yang sangat pentg..tapi dia dah terluka
hehe
ada ah jumpe penwr dy?
tak akan kot.kerna dia satu satunya org yg sye saying
haha.
mulut selalutipu cakap tak sayang..
tapi hakikatnya hati selalu berkata yang saya masih sayangkan dia wlpn dah terluka
hehe
senangkan saya maafkan someone 2?
hehe..slgi tak timbl perasaan bnci dlm diri sye.slgi itulh sya boleh memaafkannya
tapi kalau sekali saya cakap saya memnbci seseorg itu kerana tlh lukakn hati
maka saya akan tidk memaafkn nye
tapi saya buakn seorg yang pemarah..
saya susah nak marah..kawa kawan saya pun tahu,,yang nur janaah binti anwar nie tak pandai nk marah orang...
hehhe...
yang dorang tahu nurjanaah binti anwar nie ada lah seorg yang kuat menangis..yang sgt lembt hatinya..><
itulah diri saya...:)
kenapa hati wanita dijadikan terlalu rapuh?

Thursday, 4 August 2011

apa ?!

apa aek??
apa apa apa apa
kawan saya cakap ada satu berubah yang mat ketara pada saya?
umm apa aek?
tdi sy tnye "jannah.awak perasaan tak,ada satu berubh yg amat ketara pada diri awk"
umm ape aek??
heee/mungkin skerg saya asyk ckp psl bljr je kot..hari2 wat latihn..myb3..
hehe
haa..nevr mine..
yg pntg skrg sye da ada smngt nk bljr..nk ulgkji pljrn nk wt keje..semue2..
suke sgt saya ada smngt cm nie...>.<
hehe..>< wanna be a prfct girl n scout..<3

pesan pada diri !

‎"Pesan pada DIRI..
 Jangan tersalah memberi HATI pada insan yang tak sudi..
 Pada insan yang tak mengerti..
 Kerana,sekali kau memberi, selamanya dia di HATI..
 Kerana,sekali kau dilukai, sampai bila2 tetap kau ingati..
Pesan lagi pada diri, hati2lah dalam memberi HATI sebab ia hanya untuk insan yang tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI."