Hey hey !hey . saya NUR JANAAH puteri bongsu EN.ANWAR & PN.ADELENA merangkap tuan punya blog >..< welcome to my offical blog yang menceritakan segala kisah hidup saya ------>(Love Both OF You)Nur Janaah,Nurul Janatul,Nur Atikah,Hafizahwatie,Wana Viwok,Aina Viwok,Miera,Choky,Muna Syahirah,Farah Ain,Shidy,Ain,Lynn,Afida,Nurul Shidah,Max 247 ^_^ ,Megaboys ^_^, A'ar,Iym,Mierul,Fifi,Ob,Hans,Jaq,Eykal,Kim,Virgo ,Aiden,Darius,Shazrin,Aj,Nia,Avian Alvino,My All Big Family<---all of you always make me happy ..love both of you >.<

Tuesday, 17 January 2012

heyyyyy

huaaa dah lama x pegang keybrd nie ..hehe :PP
on9 2 belum lagi ..hanya sabtu ahad je .kalau sabtu ahad ada keje sek yg x siap so x boleh on9 .boleh on9 bile semue keje siap .hehe ..bagus kan xD
dah masuk minggu ketiga saya jadi pealajr jurusan sian tulen ..hehe ..
dan hidup saya dipenuhi dengan kerja sekolah je .kalau dalam sehari 2 mmg cukup untuk jadual seorg beljr ..
balik sek makan .sembhyg .buat keje .sembhyg ..buat keje .sembhyg buat keje .mengaji .gosok baju .sambung buat keje .tup tup dah pukul 12 malam terus tido .begitulh rutin saya selama nie ..
sekarang nie tngh rehat sebbx tau nk buat apa .fizik pon x boleh buat .sbb tak faham nk kene  jumpe cikgu esok ..baru boleh buat .tinggl nak baca kimia untuk esok ..
doakan saya semoga boleh bawak n berjaya ..cayok cayok ..hehe :P XD
hehe ..tambah nie ..
dari kiri atas : abg mohammad , abg haikal , ami farid , ami mahmood ,hanan ,abah ,ami aziz ,ami jaafar
duduk dari kiri :umi ,umi mona .kak huda ,qira .saya ,khadijah ,umi junaidah
hehe ..<3

Friday, 6 January 2012

pure science

selamat datang ke dunia science tulen nur janaah anwar xD
selamat bercinta dengan biologi ,kimia ,fizik ,addmath ,sejarah ,bahasa melayu .agama islam ,tasawur islam ,mathh mode dan bahasa inggeris .semoga saya betul2 mencintai mereka semue nie
sebab saya dah jatuh cinta pada kimia ..xD .tadi baru masuk bab satu .macam best .so terus terjatuh cinta.:P
doa doa saya boleh bawak semue subjek nie dengan baik ..:)

kelas baru .kawan lama kawan baru ..semue ada .ehhe .but lain sikit duduk dalam kelas 2.sebab saya ditngglkan duduk sorang2 oleh iqa .x( sedih2 ..
tapi x pe saya duduk dengan kawan lama saya xD mse darjh 6 yg dapat 9A pmr .harap2 boleh serasi ..
sangat sedih .sebab terasa dipinggirkan ..ahaa i dnt cre lah .yang penting masuk kelas tu niat nak menuntut ilmu ..;) nak berjaya ..;)

tapikan .tadi masa cikgu rohaya ( guru kela saya tau x) ) nak panggil nama2 budak 4BESTARI .* punye lah gemuruh x) ..nama sorang2 sorang dah lepas .nama iqah dah lepas .lepas nama iqa nama nie keluar NUR JANAAH AHMAD ..dlm hati .ok fine ok mmg x dapat kelas best .nak nagis dah kat situ tau ..tahan je .jaja syifa mas ckp alaa relex lah .nnti boleh mohn ..dh habz nama budak 4 best .nama budak 4amanah pulak .tunggu lah smpai dah habiz sebot ..* terkejut berok nama aku tak de..x kan aku masuk 4 cemerlang kot .tak puas hati pergi depan jumpa cikgu hawa ..tnye * cikgu2 kenpa nama saya x de dlm kles 4 best dgn 4 amanah ? .cikgu tnye " awak dulu kelas mana ?" kelas 3 rk cikgu "muka tak boleh bla nk nagis dh .hehhe :P
kememey aku nie rupanya :P
so cikgu chekck list nama 4 best .ada nama nurjannah tapi binti AHMAD ?!!! tngk no ic .ahaaa no ic akuuuu ..so nama aku lah tuuu ..cikgu salah taip nama ayah saya lah cikgu ....lps 2 cikgu betulkn
dalam hati punye lah gembira .so lpes tu keluar lah surau .
wahahaha ..nama ayah aku salah .bukan AHMAD ..tapi ANWAR BIN AHMAD ..
lepas tu iqah dgn syera datang ..dy ckp jannah awak 4 best lah .cikgu panggil nama awka tdi ..hehe ..sye cakap lah .nama ayah sye dorg salah taip ..
"haa dah nak nagis lah tu "hahaha ..negh2..tau2 je awk aek ..
masuk kelas cikgu cakap "jannah .awk pergi mne ...awk kelas nie lah  .aikk nagis ke ?
wakakak .malu seyhh ..heheh ..

hari yang kelakar lah ..budak kelas 4 bestari semue happng ..tak bosan ddk dlm kls 2..dgn mult budak llki yg becokk .haha .seronok

dah dapat buku teks ..semue baru2 ..sebab bio .kimia ,fizik addmath .mathmode dlm bhse melayu ..
seharian sampul buku +buat kerja sekolah ,kejap lagi nak sambung untuk kat papan knyataan plk .sohaiii penat 2..but seronok .saya tak rasa bosan lagi ..

selamat menjalni kehidupn dalam science tulen .moga boleh bawak xD

Thursday, 5 January 2012

hadiah-hadiah

ehee ..
hari nie hari yang menyeronokkan kot pergi sekolah .hehe
saya dapay hadiah hari hadi ..ngeh2..
ohooo terima kasih to bestfriends saya Nurul Janatul ..i love u lah :P
cantik -2 ..hehe
thankssebab setiap tahun bagi hadiah >.<

.esok esok ..paling takot .haishh macam nak kene cabut  nyawe  takot .haha :P

esoklah jawapannye .samada jadi budak pure science atau acount xD .
walauapa pon harap boleh bawak dan buat yang terbaik :D

tapi asal tahun nie semue orang nak masuk AMANAH aek ? sebab kelas BESTRARI wajib ambik bio ae?
kalau dulu pilih bio / lkj .tpi sekarg bio wjb lkj pilihn .
cube dulu ..kene bercinta dengan kimia ,fizik , addmath ,bio.x)
bukan pilih sebab glmr atau ikot kawan .sbb mmg azam dari form 1 nak ambik science tulen .:)

Wednesday, 4 January 2012

first day saya bersekolah semula

hehe ..
xD
halloo ;)
hari nie bermulah lah semula kehidupan saya sebagai seorang pelajar sekolah menengah ..dah naik menegah atas saya .,xD dulu menengah bawah :P

semue baru .baju sekolah kasut tudung beg .baru2 ..
seronok sangat ,walaupon hati sangat sedih ..hehe :PP
minggu nie kem orentasi ..penat . sebab kene duduk dalam surau dalam ><'
dgr cikgu bercakap .hehe seronok ..

hari nie cikgu2 bagi taklimat tentang jurusan yang kami akan pilih dan subjek2 nye
tahunnie semue dah lain .kalau masuk 4BESTARI .bio yg dulu nye boleh tukar dgn lkj .dah jadi mata peljran wajib .LKJ matapelajaran tambahan je .lepas 2 .buku teks subjek2 2 dalam bahas melayu
lain kan ..

zaman persekolahan sangat seronok kalau kita hayti betul2 .
so .form4 bukan honeymoon year..tahun stdy betul2 ..
no cintan cintun .serik msa form 3 ..
sakit bile di permainkan ><' .haha cerita lama

so semoga tahun nie adalah yang terbaik untuk saya .saya akn belajar bersungguh apa yang sayatak tau selamanya

cayookk ...hehe ..good luck ..

Monday, 2 January 2012

terjumpa ini ....

kat facebook tadi




    • Rindukan seseorang?
      Amalkan doa ini (^‿^)

      [Doa Nabi Yusuf Kepada Zulaikha]

      "Ya Allah, sampaikan salam rinduku kepada ________ [nama penuh insan tersebut]
      sehingga aku menjadi kerinduannya.. Amin.. (◕‿◕)

      :))

jelez ?

ahaaa ..tak sangka ,dalam diam rupenya ada orang berjeruk hati dengan saya lah .hehe .baru tahu lepas baa blog dia :PPP
tapi kenapa2 ?
alaa sebab handphone je kot ..hehehe :P
wahaa dia jelez saya dapat handphone baru slps hp lme sye hlg .
dia ingat saya nak beli hp murah2 je .
dah tu masuk kedai terus2 nampk hanphone SAMSAUNG CORBY ii .terus nak >.<


niat hati mamng nak beli hp samsung pape je ..sbb samsung murah .nokia mahal :PP
hehe .
akak saya jelez saya beli handphone nie ..hehe
hohoho .tak payah nak jeles sangat .dan jangan nak tiru nak beli hp nie .aq terajang kau .beli hp jenama lain .
sedap hatitulis kat blog ,nnti nak beli jgk .ada satu hp dah lah :P
.aku beli pakai duit aku .abah tambah sikit je .nak suruh abah beli betul .jangan harap .tunggu lah sampai aku dah keje :P.abah kata sebagai satu pengajaran buat telfn yg dy beli 2 hilang .ehehe


tau tak ,kalau boleh nak beli handphone yang lama nie
tapi tak mampu duit ada sikit je x((( handphone nie dulu beli 600 lebih ..mahal2 .nak cekau mana duit
last2 beli handphone 2 299 .murahkan . ada facebook pon ..
hehehe


* mana lah hp lama 2 aek ? jatuh tengah jalan ke ? ke orang sorok ?hohoho
pulangkanlahhh ><


ok , so kakak ku .jangan berjeruk hati ye .hp awk mahal hp sye murah :P
hahaha .sukenye bila awak cemburu .ahakks ^_^
alaa hp tu besr sgt >< mcm org tua punye .nak hp lama2 x((


hehe ..so kuatkan azam kau nak beli hp mcm 2..ala kumpl duit setahun da boleh beli ..tapi jangan membazirrr .dah ada satu hp dah lah .kau tu baru sekolah ,belum kerja . satu hp sudh :PP


#mood skrg == hati sedih macam nak meraung je .tapi tak nagis pon , sakit kat dalam je .haishh asal nie ?HAHA  ,hati aku yang menagis kot .kuatka hati .semoga boleh melalui hidup yang baru 2012 :D